luni, martie 19, 2007











duminică, martie 18, 2007



























































































Ziua 7
Sunt in aeroport la Istambul, stam 4 ore si ce altceva sa fac decit sa va scriu…Pe avionul de la Kuala Lumpur n-am prea dormit si am facut o analiza a excursiei care tocmai s-a terminat , fiind una iesita din tiparul turelor pe care le fac eu, si am ajuns la concluzia ca datorita atractiilor locurilor vazute , a anturajului, a atmosferei create de grup, pot spune ca m-a ‘prins’ si nu-mi pare rau ca am venit ( ar fi si culmea sa refuz un cadou de vreo 4000 euro). Nu sunt impotriva unui sejur de 5 stele ( si as fi ipocit sa spun ca mi-a displacut), totusi ma “gidila” ideea provocarilor pe care le traiesti cind pleci pe cont propriu , pleci sa descoperi tara asa cum este ea , asa cum traiesc oamenii, fara sa ai totul aranjat si garantat( sau mai bine zis nimic) , “sa lupti” ( iubesc lupta , este pt mine o placere) pt a avea ceva ce iti doresti…
Nu-I asa ca satisfactia este mai mare dupa o lupta cistigata decit daca ti se ofera totul pe tava ??...
S-a incheiat scurta incursiune in Indonezia! , deja ma gindesc la urmatoarea destinatie care va urma in curind…
In luna martie are loc postul religiei mele Baha’I care pe linga abtinerea de la mincare si bautura pe toata durata zilei , de la rasaritul la apusul soarelui, reprezinta un simbol.Valoarea postului baha’I nu consta in abtinerea de la hrana materiala , cu toate ca si aceasta ajuta la purificarea trupului, ci in abtinerea de la orice dorinta si pofta trupeasca si intr-o detasare de toate lucrurile, intr-o comemorare a lui Dumnezeu.
Cu riscul de a va plictisi o sa scriu un citat din scrierile sfinte baha’I care semnifica mai bine valoarea postului si deasemenea explica semnificatia postului in majoritatea religiilor mondiale:
“Postul este un simbol .A posti inseamna a te abtine de la orice pofta. Postul material este simbolul acestei abstinente si slujeste pt a ne aminti ca, asa cum un om se abtine de la pofte fizice, tot asa trebuie sa se abtina de la celelalte pofte personale si dorinte egoiste. .Abtinerea doar numai de la hrana nu are nici un efect asupra spiritului.Este numai un simbol, un chip de a ne aminti. Altminteri nu are nici o insemnatate.A posti in acest scop nu inseamna sa te abtii complet de la hrana. Regula de aur in privinta hranei este: nici prea mult , nici prea putin. Cumpatarea este necesara.Exista secte a caror membrii practica abstinenta la extrem, reducind treptat hrana pina ajung sa traiasca aproape cu nimic. Inteligenta lor sufera insa din aceasta cauza. Un om nu este capabil sa-l slujeasca pe Dumnezeu cu eficacitate, atit din punct de vedere material cit si spiritual, daca este slabit din cauza lipsei de hrana.El nu-si poate pastra intreaga sa luciditate.”
Ma bucur cind aud ca din ce in ce mai multi oameni tin postul Pastelui( si chiar daca numai partial -este un inceput ) si cu siguranta aceasta apropiere de Divinitate nu poate duce decit la o lume mai buna , la o multumire de sine care care te face mai fericit, la o intelegere mai puternica intre oameni de care avem cu siguranta atita nevoie!!....
Pe mine apropierea de Divinitate( nu are nici o importanta religia, conteaza pe care o simti!!!) m-a facut mai multumit cu ce am ( fara sa insemne ca nu-mi doresc mai mult) , mai intelegator,mai uman, mai bun, mai detasat de lucrurile materiale( aici mai trebuie sa lucrez, eu fiind din nastere un materialist) si atasat de spiritualitate, intr-un cuvint m-a schimbat ( sper ca in bine)….
Din pacate am intirziat cu publicarea zilei datorita problemelor multiple aparute dupa intoarcerea in tara dar …mai bine mai tirziu decit niciodata!
Desi a trecut ceva timp de cind m-am intors din Bali( intre timp am mai plecat si prin Germania-dar neinteresant) abia acum voi incheia ziua si deasemenea voi pune pe blog si citeva poze din sutele facute pt a avea si o imagine (olfactiva) a ce inseamna Bali.
In Mai ne intilnim pe blog pt o destinatie pe care in clipa de fata doar o visez si datorita faptului ca inca este la stadiul de proiect nu pot sa v-o dezvalui; dar va fi ceva inedit in orice caz…
Nu vreau sa inchei pina nu-mi cer scuze daca probabil ati simtit o oboseala evidenta in modul de relatare si comentariile facute din Bali dar credeti-ma totul s-a facut intr-o viteza nemaintilnita si chiar daca si eu sunt obisnuit sa traiesc “in viteza” m-a dat un pic si pe mine peste cap si nu am avut timp sa stau sa analizez totul mai mult timp( si asa cred ca am dormit doar vreo 10 ore puse cap la cap toata excursia).
Iar la incheiere un citat pe care l-am citit pe peretele unei cladiri din Bali semnat de Beatles( probabil un text dintr-un cintec de-al lor):
AND IN THE END THE LOVE WE TAKE IS EQUAL TO THE LOVE WE MAKE…
( si la final iubirea pe care o primim este egala cu iubirea pe care o dam….)