duminică, februarie 21, 2016

Din pacate cele trei zile alocate orasului Rio au trecut …plecam in Salvador de Bahia, fosta capitala a tarii, un oras medieval , foarte frumos ( se spune) dar ( tot la fel se spune) mai periculos decat Rio .
Distanta dintre cele doua orase este de   aproape 2000 de kilometrii si doar adevaratii globe-troteri parcurg aceasta distanta cu autocarele( peste 30 de ore) …important este ca se poate – pentru cei  tineri si care vor experiente extreme.. J …noi am preferat avionul : rapid si…neasteptat de ieftin ( 70 de euro) …in Brazilia concurenta pe liniile aeriene este mare , sunt multe companii si preturile sunt accesibile( la cat de mare e Brazilia , e greu sa te deplasezi altcumva ) .
In 3 ore am aterizat pe un aeroport micut ( desi orasul are peste 3 milioane de locuitori) si aici ne astepta soferul de la pensiunea rezervata …nu am gasit ( cu o zi inainte) locuri la hostelurile din centru istoric ( unde este ideal de innoptat) si a trebuit sa ne multumim cu o pensiune din orasul modern …scumpa ( 50 de euro) dar pe booking avea cele mai mari note si comentarii foarte pozitive.
O casa imensa, cu magazin de lucruri scumpe din Bali la parter, camerele superbe, tot confortul si gazdele foarte sociabile si …cel mai important in Brazilia…vorbeau engleza .
Sa fac o parantez:  in aceast tara imensa , foarte putina lume vorbeste vreo limba straina – asta-i partea rea- partea pozitiva este ca noi romanii intelegem mai usor portugheza si tot ce trebuie sa facem este sa vorbim romaneste cu ei- pentru a intelege si ei ce ii intrebam  …inteleg mai usor decat orice alta limba internationala….aici am vazut si noi ca portugheza este cea mai apropiata limba de limba romana; degeaba am incercat pana acum sa vorbim spaniola, este mai bine sa vorbim romaneste ! ...ciudat , nu?
Micul dejun la pensiunea din Salvador a fost de vis …pregatit de gazde pe loc : fructe proaspete, clatite din tapioca ( o mancare specifica in Brazilia) , diverse placintele, cus-cus din malai, sucuri naturale, prajitura de casa ….si nu mai continui ca incep sa savurez …foarte inspirata alegerea fetelor ! …dupa mine am fi dormit in dormitoarele comune de la hostelurile din centru ( doar acolo mai erau locuri) …e bine ,din cand in cand , sa mai asculti si de femei ! J

Maine va povestesc despre frumusetea din Salvador !