joi, aprilie 09, 2015

Din Siam Reap , poti sa ajungi in multe orase asiatice cu avion direct; marea majoritate a companiilor low-cost zboara aici, deci un bilet de avion poate costa si numai 20-30 de dolari . Noi luand biletul Siam Reap- Bangkok  cu 2 saptamani inainte a trebuit sa platim 70 de dolari; un zbor rapid ( o ora) si inapoi in orasul mult-iubit de mine – Bangkok. Am incheiat turul cu o zi si 2 nopti in Bangkok, cu multa mancare, cu multe fructe, masaj peste tot, plimbari relaxante pe strazile pline de turisti(si localnici comercianti) din centrul orasului, am golit cardurile de bani cu ultimele cumparaturi, si …ne-am facut planuri pentru urmatoarea destinatie J . Excursia , din pacate , era la sfarsit si , la fel ca majoritatea oamenilor, ne gandeam la trecut si la viitor mai mult decat la prezent – sa stiti ca este adevarat ca oamenii se gandesc in marea majoritate a timpului la trecut si viitor si foarte , foarte rar la prezent- acum am realizat si eu cat adevar este in asta !
Nu a fost un tur usor…hai mai bine sa rectific : a fost un tur greu ! Sa calatoresti , mai ales prin astfel de tari, nu este usor, caldura de multe ori te doboara- fizic si psihic- mizeria te deprima, oboseala te macina, stresul te consuma, imprevizibilul te deruteaza, nervozitatea refuleaza ….dar, exista ceva frumos  in viata care sa nu necesite efort ?  …Da !...cu siguranta ca exista ! sunt destule lucruri frumoase care nu necesita deloc efort !...DAR…inca un mare “dar” :
Veti fi toti de acord cu mine ca pentru a ne antrena , a ne dezvolta aptitudini , calitati , a castiga experienta, a ne cali, avem nevoie de dificultati si greutati ; cine are parte numai  de lux, rasfat, cine traieste in puf  nu are cum sa-si antreneze muschii vointei, nu poate sa evolueze , sa urce pe scara vietii!
 In varf ajung doar cei care trec prin greutati, care ies din tipare, care “se antreneaza” si incearca si altceva decat confortul si lenea. Cei indrazneti ajung sus …spectatorii si cei comozi raman la baza si ii admira ( sau invidiaza) pe primi ,care se bucura de varf, de peisaj, de drumul in sine, de experientele castigate!
Imi scriu  multi cunoscuti ( si necunoscuti) ca viseaza sa calatoreasca – multi in stilul meu, multi cu mai mult confort si mai putin risc, multi au propriu stil…tuturor le spun ca important este sa inceapa- ESTE CEL MAI GREU LUCRU DIN VIATA ! – in orice domeniu! Dupa ce faci “primul pas” totul pare mult mai usor si inertia te ajuta sa continui. Cu riscul de a ma repeta , voi insista spunandu-va ca daca vrei sa faci ceva cu adevarat( in cazul asta a calatori) , vei gasi o cale J ….daca nu…vei gasi o scuza L
 La sfarsitul turului suntem cu totii obositi … (sau asa credem …am citit undeva ca oboseala este o creatie a mintii…si asa e !..daca sunt obosit si vorbesc de viitoare calatorii si fac planuri pentru un nou tur, credeti-ma ca oboseala dispare instantaneu J) …urmeaza zborul spre casa , urmeaza zile de munca in profesiile pe care fiecare le avem…pe toti patru ne asteapta munca profesionala care este si ea necesara …vom intra toti pe “fast forward”si vom uita greutatile si lucrurile mai putin placute prin care am trecut …ne vom aminti cu siguranta de tot ce a fost frumos ( si au fost destule lucruri frumoase), iar  intamplarile mai putin placute le vom transforma in amintiri haioase …nu-i asa Laura ? … esti de acord Dana? J
Tururile pe care le-am facut impreuna cu actuala echipa , timpul petrecut impreuna m-au convins de adevarul grait de un mare filozof : “daca vrei sa ajungi repede, mergi singur, daca vrei sa ajungi departe, mergi insotit!“
Prietenilor nostri Laura si Paul vreau sa le multumesc … nu mai zic pentru ce le multumesc ca sa nu scap vreun motiv…le multumesc pentru tot !...Danei ii multumesc ca mi-a fost alaturi, ca a ( si ca m-a) suportat acest tur greu si o felicit , si pup J , pentru asta.
Paul pregateste selectia de poze fantastice pe care le-a facut , si voi nu trebuie sa ratati un tur virtual prin Thailanda, Laos si Cambodgia , vazut prin obiectivul , si cu ajutorul talentului acestui om pasionat !
Va multumesc tuturor pentru ca m-ati insotit, din nou, prin aceste locuri minunate, va multumesc pentru mail-urile trimise ( nu am reusit sa raspund nimanui) , pentru incurajari, pentru comentarii ( si bune si mai putin bune) si va doresc tuturor un “Paste fericit”, distractie placuta in mini-vacanta care urmeaza  si “Hristos a inviat! “  
Paul va pune zilnic poze aici https://www.facebook.com/PaulBirisPhotography  si aici https://www.flickr.com/photos/birispaul/sets  , va rog  aveti rabdare si intelegere ca din 5000 de poze e  greu si dureaza timp sa prelucrezi cateva …nu-mi ramane decat sa va doresc ca visurile- stiu ca veti visa admirand aceste locuri deosebite- sa devina , cat mai curand, realitate.

Deci, Pe curand !  al vostru : costinelstef@yahoo.com