miercuri, noiembrie 29, 2006

26.11.06

De dimineata plecam la Ashramul lui Sri Sri Ravi Shankar. Este la 32 km de Bangalore. L-am gasit destul de greu. Ashramul este mare, ingrijit, nu chiar terminat peste tot. Sala centrala este rotunda si pe dinafara este incomjurata de 1008 petale de lotus in 5 etaje. In interior este ornata cu chakre roz de lotusi. Sunt 8 stalpi , pe fiecare fiind simbolul unei religii, existenta lor impreuna simbolizand armonia tuturor religiilor.
Chiar aseara intr-un magazin, in timp ce ceilalati cumparau tricouri haioase am citi pe unul: "Dumnezeu este prea mare pentru a fi in el o singura religie."
Pe jos este marmura in nu stiu cate trepte si in fata este o scena. Pentru 1/2 ora ne-a vorbit Swamiji: Sri Sri Ravi Shankar. Atmosfera a fost vesela, destinsa, s-au pus intrebari si el a raspuns.
Este un om mic de statura, subtirel, cu parul lung, putin feminizat. Este un tip simpatic. In preajma lui se simte multa liniste si armonie. La sfarsit s-a bulucit lumea dupa el sa-l atinga, sa-l vada sa-i atinga picioarele, sa-l pozeze si tot asa. Cineva ii arunca o ghirlanda pe gat dar o da jos. Ii raman in par cateva flori.

Seara: spectacol de dans. Miscari ritmate, cu sens, ca un fel de teatru dansat. Costumatia este f. frumoasa: colorata, clopotei la picioare, multe bijuterii in par, degetele vopsite pe jumatate in rosu, machiaj perfect, flori in par.
Pe la sfarsitul spectacolului au pornit niste ventilatoare silentioase. Cred ca indienii astia sunt cei mai mari specialisti in ventilatoare. Oriunde gasesti si ventilatoare, chiar si in lift.
La terminarea spectacolului vorbeste o doamna in limba ei, nu intelegem nimic dar aplaudam impreuna cu ceilalti si ne bucuram de diplomele pe care le inmana dansatoarei si celor din orchestra.
Mergem afara si ne intalnim cu dansatoarea: Padmini. Este o fata micuta (ce mare pare pe scena!), are 17 ani si studiaza de vreo 7 ani dansul.Este din Bangalore. Toate astea le aflam de la ea. Facem poze cu ea. Multumiti ca am avut asa o ocazie de a sta asa de aproape de o dansatoare (si mai ales de a o analiza) am plecat la cumparaturi (mai mult sau mai putin norocoase). Ne-am intors iarasi foarte tarziu in camere.
__________________________________________________