marți, martie 31, 2009

Sydney-ul a fost primul loc din Australia colonizat de britanici care au venit aici in anul 1788.
Dupa ultimele descoperire se pare ca primii oameni care au sosit in Australia au fost acum 50.000 de ani si proveneau din Asia de Sud- Est; acum 3000 de ani au populat teritoriul actual al Sydney-ului profitand de un cadru natural propice supravietuirii si s-au organizat in triburi compuse din grupuri de familii vorbind trei limbi principale. Englezii i-au numit aborigeni ,si datorita picturilor si sculpturilor gasite recent se poate spune ca au fost primii care au fabricat instrumente din piatra slefuita si deasemenea s-au gasit dovezi ca isi incinerau mortii si aveau credinta in ceva sfant. Cand britanicii au invadat insula in secolul al-18-lea, le-au distrus modul de viata si avand in vedere caracterul egalitar al structurii lor sociale , aborigenii au fost alungati , asasinati sau au murit datorita bolilor aduse din Europa , boli la care ei nu erau imuni. Spre sfarsitul secolului 18-lea , englezii au adus cu ei si infractorii periculosi care se aflau in inchisorile supraaglomerate din Marea Britanie si datorita acestora in scurt timp alcoolul a devenit principala moneda de schimb ( ce vremuri !!!...).
Am petrecut o zi intreaga in zona muntilor albastri , munti care se afla la 150 de kilometri de Sydney, si unde ai parte de o priveliste magnifica a unor muntisori( in Romania le-am numi dealuri) care sunt bine promovati , dar care cu siguranta ar fi eclipsati de orice munti din Romania. Se numesc “muntii albastri” datorita unor substante care se gasesc intr-un copac si care cand se evapora au culoarea albastru deschis. Faimoase sunt trei creste care ies in evidenta mai mult si se numesc : “Three Sisters”- “trei surori” ; “Babele” noastre ar fi mai renumite in lumea intrega daca ar fi promovate la nivelul celor din Australia.
Seara am asistat la un meci de hockey in care a jucat si prietenul nostru Ted si m-a surprins cat de multi australieni vin sa faca sport seara tarziu; probabil face parte tot din educatia pe care au primit-o de mici sa aiba grija de corpul lor… “men sana in corpore sana”- este mai adevarat ca niciodata !!
Maine plec spre Marea Bariera de Corali , o destinatie care nu era in programul meu dar care se pare ca este unica in lume si nu vreau sa ratez nimic "unic in lume" care se afla atat de aproape de mine...

2 Comments:

Blogger Cristina Preda said...

vreau si eeeeuu acolo cu voi!! :-)

ce misto de voi...!

cand va intoarceti?

Cristina Preda

5:06 a.m.  
Blogger cristiana said...

heeeey....dar poze pe cand??? :)

si din cuba:)

6:50 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home