joi, martie 20, 2008

Arhipelagul Filipinez
Sper ca si voi va bucurati la fel de mult ca mine de “revenirea” pe blog cu un nou tur in care vom avea provocari noi , informatii noi, vom descoperi impreuna oameni, locuri, obiceiuri, multe din ele diferite de ale noastre sau care vi se vor parea ciudate ; sper ca n-ati uitat? , ati mai fost in Asia cu mine, este alta lume si nu trebuie sa o judecam ci sa o luam asa cum este ea.
De ce Filipine ? : pentru ca vreau sa-mi incalzesc oasele deja racite de o iarna friguroasa in Romania, sa vagabondez prin cat mai multe din cele 7000 de insule ale arhipelagului, sa pregatesc cartea pe care o voi lansa nu peste mult timp, sa fac scufundari zi de zi in care sa ma bucur de fauna si flora marina, sa-mi rasfat papilele gustative cu atat de delicioasele fructe de mare ,sa ma joc cu iubita mea pe nisipul fin a unei plaja de basm si sa gasim o “Laguna Albastra”…in care sa inotam toata ziua…. si noaptea …si atat de multe poti sa faci intr-o asa destinatie mai mult decat exotica !...trebuie doar sa visezi si sa nu-ti abandonezi visul pana nu se implineste.
Haideti sa incercam un test impreuna : opriti totul si pentru 5 minute lasati-va pe spate in scaunul sau fotoliu vostru , inchideti ochii si ganditi-va la o destinatie de vacanta pe care ati dori sa o vizitati… (stiu, multi dintre voi nu ati avut curajul nici sa visati pana acum…dar cred ca citindu-ma ati descoperit ca aveti acest drept de a visa, care inca odata repet E GRATIS)…este primul pas …urmeaza ca visul sa devina realitate…nu e greu, va trebuie rabdare si sa nu va pierdeti speranta…Dar nu-I asa ca sunteti si dintre aceia care va permiteti ?... dar …veti spune ca va lipseste “timpul”…nu este adevarat !, numai un muribund poate sa spuna ca-I lipseste timpul!...aveti toata viata la dispozitie …Mai avem cateva minute din cele 5…nu-I asa ca viata este ca si inghetata, trebuie sa te bucuri de ea pana nu se topeste ?! ,dar putem sa facem sa se topeasca in noi si sa ne bucuram de ea! …mai avem inca un minut…nu-I asa ca viata inseamna mai mult decat sa alergi neancetat ? …mai tineti minte cum isi traieste viata Steve Jobs ?... ca si cum ziua curenta ar fi ultima din viata lui !...si cate a realizat omul acela!... ultimele secunde…incepeti chiar de azi !....sa nu treaca nici o zi fara sa faceti ceva care sa va apropie visele de realitate !....Si nu uitati : Nu veti trai niciodata ziua aceasta din nou !!!!....
Da, plec cu prietena mea ! Va fi un tur romantic care va incepe in Istambul, va continua in Hong-Konk, va avea “cuprinsul” pe cateva insule din Filipine, urmand sa se incheie in Singapore pentru tura de “shopping”.
Precum v-am obisnuit imi voi da toata silinta sa va aduc aproape de noi descriindu-va locuri deosebite,povestindu-va despre oamenii pe care ii vom intalni si nu in ultimul rand traditiile si obiceiurile acestor popoare , pentru a simti si voi din farmecul calatoriilor.
Sper, ca si pana acum, sa va simt alaturi , sa ma incurajati , sa ma criticati , sa ma recomandati …dar cel mai important …sa ma urmariti…lectura placuta!

3 Comments:

Blogger razu said...

te astept

1:10 a.m.  
Blogger Robert Szekely said...

Salut Costine,

ceva imagini din calatorii nu ai postat? Cand te intorci?
Distractie faina in continuare si ai grija de tine.
Sa ne auzim cu bine.

Robert

2:40 a.m.  
Blogger Unknown said...

Ave

11:20 a.m.  

Trimiteți un comentariu

<< Home