joi, noiembrie 09, 2006

Ziua 20
A fost una din zilele active ale turului nostru prin India pe care nu o vom uita prea repede si vom comenta mult despre ea de acum incolo.
Dimineata ne-am sculat cu multa energie in trupuri si suflete ( mai putin Ajati care a avut temperatura si a transpirat toata noaptea) si ne-am completat energia luind micul dejun pe una dintre terasele superba a hotelului nostru de lux; asa de frumos era pe terasa sub palmieri ca nu ne mai venea sa plecam , dar aveam de vizitat lucruri interesante….
Am plecat la inceput pina la ocean care se afla la citeva sute de metri de hotel pt a vedea pt prima oara Oceanul Indian. Plaja era ceva de genul “Mamaia”-am crezut ca numai acolo gasesti asa o plaja fina –iar apa realmente SUPERBA . Am vrut sa facem baie chiar atunci dar era plin de indieni si s-ar fi strins ca la spectacol sa ne priveasca-ei nu prea se baga in apa decit pina la genuchi , cred ca le este frica de apa pt ca nu stiu sa inoate-
Plaja era plin de indieni care au sarit pe noi sa ne vinda care mai de care mai multe podoabe facute din scoici, perle , unele chicuri altele destul de haioase si nu am putut rezista si am cumparat fiecare cite ceva doar de amintire –si de dragul negocierii care a durat pina a ajuns la mai putin de un sfert de la cit a pornit. Erau si citiva indieni care te rugau sa-ti faca diferite feluri de masaje traditionale indiene-as fi facut daca aveam timp dar sper sa mai am ocazia sa simt tehnica si eficacitatea masajului facut de indieni , mai ales ca este f ieftin si poti sa stai ore intregi sa te “bibileasca”.
Am luat o masina mare de teren –preferata noastra in excursiile din nord-si am plecat pina la faimosul templu de la Konarak. Aici pot sa va povestesc ore intregi despre acest templu pt ca am luat un ghid aflat printre multii in fata templului si care-si asteptau clientii sa faca si ei un ban…Ca la toate templele hinduse mai importante din nord taxa este diferentiata intre indieni si turistii straini diferenta fiind considerabila ( 0,2 euro fata de 5 euro pt straini). Templul se numeste “templul soarelui” si a fost construit in sec. al 13-lea de catre regele acelei perioade iar motivul principal al constructiei templului a fost stimularea cresterii populatiei care scazuse dupa un razboi destul de lung cu mogulii si regele a considerat ca singura solutie pt aceasta este sa sculpteze imagini erotice pe zidurile exterioare. Pt aceasta regele a solicitat sprijinul a 1200 de arhitecti care timp de 5 ani “s-au jucat” pe zidurile exterioare desenind si apoi sculptind diferite pozitii sexuale care mai de care mai “practice” si mai interesante.Templul este sub forma unui car cu 12 perechi de roti( pt cele 12 luni ale anului) tras de 7 cai , deasupra templului se afla un leu care reprezinta simbolul hinduismului, apoi un elefant care este simbolul budismului si sub acestia se afla un om care se afla la “mila” acestora.Templul pastreaza traditiile mitologiei hinduse si semnificatia cosmica a miscarii soarelui pe cer ,din multe puncte putind afla cu ajutorul soarelui ora exacta intr-o anumita perioada a zilei-cit timp am stat noi nu a fost soare deci nu am putut stii cit este ceasul-
Totusi ce impresioneza la templul este multitudinea de imagini erotice reprezentind pozitii intre 2 sau 3 femei si un barbat, 2sau 3 barbati si o femeie, intre 2 sau 3 femei, intre 2 sau 3 barbati intre om si animale si multe altele care stimuleaza imaginatia. Totusi majoritatea imaginilor sunt intre un barbat si o femeie si oricit de “experimentat” ai fi in tainele pozitiilor erotice tot mai ai de invatat din multitudinea de pozitii , dar multe cred ca trebuie sa fi yoghin sa le poti practica. Toate sculpturile erau f clare si erau detaliate pina si organele sexuale . Conform teoriei mele se vede ca a fost pus mult suflet in constructia templului pt ca a iesit ceva f admirat si realmente toti vizitatorii erau incintati de unicitatea acestui templu’. La plecare toti am cumparat carti despre templu-de fapt imagini cu pozitii erotice-cu intentia de a ne mai uita printre ele si a ne stimula imaginatia…..-
Daca vizitati India nu ratati “Templul Soarelui” –este ceva unic care o sa va impresioneze si pe deasupra este si un loc sfint al credintei hinduse la care vin multi credinciosi sa se inchine Zeului Soarelui-“Suria”
Dupa templul, pe drumul de intoarcere spre hotel am cautat pe tarmul Oceanului un loc retras sa putem sa facem o baie in spumosul si atragatorul Ocean Indian. A fost una din cele mai senzationale experiente din India deoarece totul a fost la superlativ : nisipul atit de fin si parca unic ( inclusiv nisipul de la intrarea in apa ), intrarea in Ocean atit de lina de parca era facuta pt a intra special oamenii pe acolo, iar la sfirsit am lasat apa care nu exista cuvinte sa descrie culoarea, temperatura, claritatea si totul ca sa poata fi descrisa ca fiind perfecta …. Ne-am jucat in apa minute in sir si numai lasarea intunericului ne-a facut sa ne amintim ca in seara aceea trebuia sa plecam cu trenul spre Sud si va fi un drum lung….pacat !...am fi ramas pina dimineata in acel loc mirific…dar traim cu speranta ca vom mai face baie in Ocean in zilele urmatoare…
Cind am ajuns la hotel ne-am dat seama ca apa pe linga ca ne-a obosit ne-a si facut o foame “de lup” si a trebuit sa mancam ceva desi nu era in plan.
Acum va scriu din trenul “Super –Fast Expres “ care ne duce in Sud si pot spune ca nu mai urim atit trenurile din India ( probabil pt ca stim ca este ultimul si sigur ne va fi dor de ele- au totusi farmecul si unicitatea lor) si ne vom aminti cu drag de ele-desi pina acuma le uram!!!
Nu mai am baterie ! ne mai auzim in Sud !